Ο Oswald Mosley για τις θέσεις του Φασισμού

Πριν την γέννηση ενός νέου πολιτισμού, ο νους και η ψυχή του Έθνους είναι επάναγκες να αφυπνισθεί. Προς την κατεύθυνση αυτή είναι απαραίτητη η συνεχής Φασιστική πάλη και εν τέλει ο Φασιστικός θρίαμβος.
Μόνο ο Φασισμός μπορεί να διατηρήσει την ειρήνη, γιατί η πολιτική του απομονώνει τις αιτίες ενός πολέμου. Η κύρια αιτία του πολέμου είναι η πάλη για νέες αγορές και η απληστία του διεθνούς εβραϊκού κεφαλαίου. Ο σκοπός της Φασιστικής Κυβέρνησης θα επιτύχει, εάν η ιδεολογία μας πείσει ότι ο διεθνισμός κι όχι ο Εθνικισμός σημαίνουν πόλεμο. Εξαλείψτε τα αίτια του πολέμου και η ειρήνη θα εξασφαλισθεί πραγματικά.


Δεν επιτρέπουμε σε ξένους όπως είναι οι Εβραίοι, να είναι είτε βουλευτές είτε άλλου είδους αξιωματούχοι, ή να τους αποδίδονται τα ίδια προνόμια με τους Βρετανούς πολίτες. Στους Εβραίους δεν θα δοθούν αυτά τα προνόμια. Οποιοσδήποτε είναι στην υπηρεσία του Φασιστικού κράτους πρέπει να είναι απολύτως Βρετανός.

O Φασισμός μάχεται εναντίον των ψεύτικων αξιών της παρακμής όχι με την βία,αλλά με την πειθώ και το παράδειγμα.

Ο Φασισμός στην ουσία του είναι η πίστη στο Έθνος που βρίσκει διαφορετική έκφραση και μέθοδο σε κάθε έθνος. Για αυτό τον λόγο οι Φασιστικές κινήσεις διαφοροποιούνται ανά χώρα περισσότερο από τις σοσιαλιστικές και τις κομμουνιστικές που είναι φύσει διεθνιστικές άρα και υπό τον εβραϊκό έλεγχο.


Ο τύπος δεν θα είναι ελεύθερος να λέει ψέμματα. Αυτό δεν είναι ελευθερία για τον λαό, αλλά τυραννία στο μυαλό και στην ψυχή του.

Ο Φασισμός φρονεί ότι η νοσοκομειακή περίθαλψη πρέπει να διατίθεται δωρεάν σε κάθε πολίτη που θα την έχει ανάγκη και επιπρόσθετα υψηλής εκπαίδευσης ιατροί και νοσοκόμες θα ενταχθούν σε κάθε νοσοκομείο. Σημειώνεται ότι στην Γερμανία μολονότι η Εθνικοσοσιαλιστική Κυβέρνηση ανέλαβε ολοκληρωτικά την ευθύνη της παροχής δωρεάν πρόνοιας σε όλους τους πολίτες, δεν μειώθηκε το πνεύμα της θυσίας, των δωρεών και της φιλανθρωπίας προς τα νοσοκομεία, γηροκομεία και εν γένει στα ιδρύματα κοινωνικής μέριμνας.


Οι γυναίκες δεν θα εκδιωχθούν από την βιομηχανία αλλά επίσης δεν θα εκδιωχθούν και από τον οίκο τους κάτι που υποχρεώνονται να κάνουν συχνά τώρα. Πολλές γυναίκες που θέλουν να μείνουν στο σπίτι να παντρευτούν και να κάνουν παιδιά, οδηγούνται στην βιομηχανία, γιατί οι σύζυγοι ή οι πατεράδες τους είναι άνεργοι ή αμείβονται με πολύ χαμηλούς μισθούς.

Αυτό συνιστά θανάσιμη απειλή προς την Φυλή, κάτι που η Φασιστική οικονομική πολιτική θα περιορίσει μέσω της οικονομικής ανάπτυξης του και του συστήματος μισθών και τιμών, το οποίο θα αμείβει τον άνδρα αρκετά ώστε να μπορεί να διατηρήσει τον οίκο του.

Oswald Mosley