Το κύριο ζήτημα στο Εθνικοσοσιαλιστικό Πρόγραμμα


''Το κύριο ζήτημα στο Εθνικοσοσιαλιστικό Πρόγραμμα είναι να καταργήσουμε την φιλελεύθερη αντίληψη του ατόμου και την μαρξιστική έννοια για την ανθρωπότητα και να την αντικαταστήσουμε με την λαϊκή κοινότητα, που είναι ριζωμένη γερά στο έδαφος και αλληλένδετη από τον δεσμό του κοινού της αίματος. Μια πολύ απλή δήλωση. Αλλά περικλείει μια αρχή με τεράστιες συνέπειες.



Αυτή είναι ίσως η πρώτη φορά και αυτή είναι η πρώτη χώρα στην οποία οι άνθρωποι διδάσκονται να συνειδητοποιούν ότι , από όλα τα καθήκοντα που έχουμε να αντιμετωπίσουμε το ευγενέστερο και πιο ιερό για την ανθρωπότητα είναι ότι κάθε φυλετικό είδος πρέπει να διαφυλάξει την αγνότητα του αίματος που του έχει δώσει ο Θεός.


Κι έτσι συμβαίνει για πρώτη φορά τώρα να μπορούν οι άνθρωποι να χρησιμοποιούν τις δοσμένες από τον Θεό δυνατότητες τους αντίληψης και ενόρασης για την κατανόηση των προβλημάτων που είναι το πιο σημαντικά για την διατήρηση της ανθρώπινης ύπαρξης απ' όσο όλες οι νίκες που μπορούν να κερδηθούν στο πεδίο μάχης ή τις επιτυχίες που μπορούν να εξασφαλιστούν με οικονομικές προσπάθειες. Η μεγαλύτερη επανάσταση που έχει φέρει ο Εθνικοσοσιαλισμός είναι ότι έσκισε σε κομμάτια το πέπλο που μας έκρυβε την γνώση ότι όλες οι ανθρώπινες αποτυχίες και τα λάθη οφείλονται στις συνθήκες της εποχής και επομένως μπορούν να επανορθωθούν – αλλά ότι υπάρχει ένα λάθος που δεν μπορεί να διορθωθεί από την στιγμή που το έχουμε κάνει, δηλαδή να μην αναγνωρίζουμε πόσο σημαντικό είναι να προφυλάξουμε το αίμα και την φυλή από επιμειξίες και ως εκ τούτου την φυλετική μορφή και τον χαρακτήρα που είναι δώρο και βοήθεια Θεού. Η δουλειά των ανθρώπων δεν είναι να ρωτούν γιατί η Θεία Πρόνοια δημιούργησε διαφορετικές φυλές, αλλά να αναγνωρίζουν ότι τιμωρεί εκείνους που αψηφούν το δημιουργικό της έργο.


Ανείπωτα δεινά και βάσανα έχουν κυριέψει την ανθρωπότητα επειδή έχασε αυτό το ένστικτο που βασιζόταν σε βαθιά διαισθητικότητα. Και αυτή η απώλεια προκλήθηκε από μια λαθεμένη και ασύμμετρη διαπαιδαγώγηση του νου.
Ανάμεσα στον λαό μας υπάρχουν εκατομμύρια και εκατομμύρια ατόμων για τα οποία αυτός ο νόμος έχει γίνει καθαρός και ευνόητος. Αυτό που το άτομο διαβλέπει  και οι ακόμη άφθαρτες φύσεις των προπατόρων μας είδαν με άμεση αντίληψη έχει γίνει τώρα θέμα επιστημονικής έρευνας στην Γερμανία. Και μπορώ να προμαντέψω εδώ ότι, ακριβώς όπως η γνώση ότι η γη κινείται γύρω από τον ήλιο οδήγησε σε μια επαναστατική αλλαγή στην γενική εικόνα του κόσμου, έτσι και η θεωρία για το αίμα και την ράτσα του Εθνικοσοσιαλιστικού Κινήματος θα επιφέρει επαναστατική αλλαγή στις γνώσεις μας και ριζοσπαστική ανακατασκευή της εικόνας που μας δίνει η ανθρώπινη ιστορία για το παρελθόν και θα αλλάξει επίσης την πορεία αυτής της ιστορίας στο μέλλον.


Και αυτό δεν θα οδηγήσει σε αποξένωση τα έθνη μεταξύ τους. Αλλά αντίθετα, θα προκαλέσει για πρώτη φορά αληθινή κατανόηση του ενός για το άλλο. Ταυτόχρονα όμως, θα εμποδίσει τον εβραϊκό λαό να παρεισδύσει σε όλα τα άλλα έθνη ως στοιχεία εσωτερικής διάσπασης, κάτω από την μάσκα των τίμιων πολιτών του κόσμου, και να αποκτήσει εξουσία πάνω σε αυτά τα έθνη.''

Αδόλφος Χίτλερ 31 Ιανουαρίου 1937 (Το εθνικοσοσιαλιστικό εργατικό κίνημα - εκδόσεις Δαμιανός)


Hitlerjugend