Μια μάχη για την υγεία! Αντικαπνιστική καμπάνια στο Γ' Ράιχ!




H μητέρα του Φύρερ πέθανε από καρκίνο. Με τα κέρδη από το πολύ καλό σε πωλήσεις βιβλίο του "Ο αγών μου", δώρησε 100.000 μάρκα στην έρευνα για τον καρκίνο που ο ίδιος ανέθεσε στο πανεπιστήμιο της Jena. Υπάρχει σύνδεση μεταξύ τσιγάρου και καρκίνου; Ο Αδόλφος Χίτλερ το πίστευε, και η έρευνα που ανέθεσε κυριολεκτικά το απέδειξε. Yπάρχει πολύ σοβαρή σύνδεση και οι καπνιστές είναι πολύ πιθανό να πάθουν καρκίνο -  όπως δείχνουν τα αποτελέσματα της έρευνας παρακάτω. 

Η έρευνα διεξήχθη το 1941 στο "Scientific Institute for Research into the Hazards of Tobacco",που εδρεύει στο πανεπιστήμιο Friedrich-Schiller στην Jena. Αυτό ήταν το πρώτο ινστιτούτο για αυτή τη κατηγορία στο κόσμο. Με επιστημονικές αποδείξεις για να υποστηρίξει την πρωτοβουλία του, o Xίτλερ έκανε νόμους που απαγόρευε το κάπνισμα σε δημόσιους χώρους. Είχε ξεκινήσει καμπάνια που έλεγε στο κόσμο πόσο επικίνδυνο είναι το κάπνισμα και η χρήση του καπνού στη Γερμανία. Αυτή ήταν η πρώτη επίσημη αντικαπνιστική καμπάνια στο κόσμο.

Χιτλερ χορτοφαγος αντικαπνιστης


- Το κάπνισμα απαγορευόταν στα γραφεία αεροπορίας και τα ταχυδρομεία.
- Το τσιγάρο απαγορευόταν από τους ένστολους της αστυνομίας.
- Τα εστιατόρια και οι καφετέριες απαγορευόταν να πουλάνε τσιγάρα σε γυναίκες.
- Κουπόνια καπνού απαγορεύοταν στις έγκυες γυναίκες.
Ήταν παράνομο για κάποιον κάτω των 18 να καπνίζει δημόσια.
- Οι διαφημίσεις για προϊόντα καπνού ήταν αυστηρά ελεγχόμενα.

Ο Αδόλφος Χίτλερ έλεγε: "Πριν βγω στη σύνταξη, θα διατάξω όλα τα πακέτα των τσιγάρων που πωλούνται στην Ευρώπη να έχουν στην ετικέτα, με γράμματα τονισμένα, το σλόγκαν: "Κίνδυνος, η χρήση του καπνού σκοτώνει, προσοχή!Καρκίνος"

Κατά την διάρκεια του πολέμου μερίδες καπνού μοιράζονταν στους Γερμανούς στρατιώτες. Ο Αδόλφος Χίτλερ διέταξε να βρισκόταν ένας τρόπος που θα απέτρεπε τους στρατιώτες από το κάπνισμα. Οι καπνιστές δέχονταν έξι τσιγάρα την ημέρα για τον καθένα, αλλά οι μη - καπνιστές παίρνανε σοκολάτα ή έξτρα φαγητό. Οι γυναίκες στην Wehrmacht δεν επιτρεπόταν να καπνίζουν καθόλου. Η φράση "παθητικό κάπνισμα" επινοήθηκε από τον Fritz Lickint, συγγραφέα του βιβλίου Tabak und Organismus(Tobacco and the Organism). Συνεργάστηκε για αυτό το βιβλίο με την αντικαπνιστική εθνικοσοσιαλιστική οργάνωση. Για το λόγο ότι υπήρχε ισχυρή υποστήριξη από τους εθνικοσοσιαλιστές στον τομέα της επιστήμης και της ιατρικής έρευνας, οι περισσότεροι επιστήμονες, φυσικοί και βιολόγοι είχαν γίνει μέλη του εθνικοσοσιαλισμού. 

Οι Γερμανοί ενθαρρύνονταν να γυμνάζονται, να τρώνε πολλά λαχανικά, να πίνουν νερό αντί για αλκοόλ και να σταματήσουν το κάπνισμα. Για να μειώσουν τον καρκίνο του μαστού, οι γυναίκες είχαν μάθει αυτοδιάγνωση. Πουθενά αλλού στο κόσμο δεν είχε το κράτος χoρηγήσει καμπάνιες για την υγεία εκείνο το καιρό. Όταν οι σύμμαχοι εισέβαλαν στην Γερμανία στο τέλος του πολέμου, στην θέα της τρομερής πείνας και των στερήσεων ανάμεσα στο ταλαιπωρημένο λαό, εισήγαγαν 93.000 τόνους καπνού για να αρχίσουν οι Γερμανοί ξανά το τσιγάρο. 



Η καμπάνια του Αδόλφου ενθάρρυνε το λαό να αποφεύγει το αλκοόλ και την νικοτίνη, να τρώει και να πίνει φρέσκες και υγιεινές τροφές. Ο εθνικοσοσιαλιστής επιστήμονας, Muller, είχε δημοσιεύσει τα παρακάτω αποτελέσματα της έρευνας του. Αναφέρεται ως ο πατέρας της επιδημιολογίας του καπνίσματος.

        


        









 .