Ηeinrich Himmler

O Xάινριχ Χίμλερ γεννήθηκε στο Μόναχο τον Οκτώβριο του 1900. Η οικογένεια του ήταν σεβαστοί καθολικοί της μεσαίας τάξης. Ο Χίμλερ πέρασε φυσιολογική παιδική ηλικία στην θαλπωρή της οικογένειας του και είχε ικανοποιητικές επιδόσεις στο σχολείο καθώς ήταν γνωστός ως ένα ευγενικό και διακριτικό παιδί πάντα έτοιμο να βοηθήσει τους ηλικιωμένους ή να τρέξει για τα θελήματα των γειτόνων. Γαλουχημένος με έναν  υγιή σεβασμό των εννοιών της πειθαρχίας και της τάξης, ο νεαρός Χίμλερ ανυπομονούσε να ζήσει την ζωή ενός στρατιώτη.  


Ο Χίμλερ το 1918 είχε γίνει δόκιμος αξιωματικός  αλλά προς μεγάλη του πικρία ο πόλεμος τελείωσε  προτού μπορέσει να ορκιστεί και να αναλάβει υπηρεσία πρώτης γραμμής. Αφού η στρατιωτική σταδιοδρομία διεκόπη επέστρεψε στις σπουδές του στο Πανεπιστήμιο του Μονάχου ολοκληρώνοντας μια σειρά μαθημάτων στις γεωργικές μελέτες.  Επίσης ανέπτυξε ένα ενδιαφέρον για την αναπαραγωγή και την γενετική. Ο Χίμλερ ένιωθε συνεπαρμένος με τις μυθολογικές ηρωικές μορφές και τους θρύλους της σκανδιναβικής μυθολογίας καθώς κατακυριεύτηκε επίσης από τις παράξενες ρομαντικές ιστορίες της γερμανικής ιπποσύνης και της αγνότητας του πνεύματος. Εισήλθε στο NSDAP  το 1923 την στιγμή που είχε λάβει το πτυχίο από το πανεπιστήμιο και είχε βρει εργασία πλήρους απασχόλησης ως πωλητής. Ως μέλος της Reichkriegflagge ο Χίμλερ συμμετείχε στο πραξικόπημα του Μονάχου τον Νοέμβριο του 1923, φέροντας το λάβαρο  στην κεφαλή της πορείας. Διέφυγε της σύλληψης και των τραυματισμών όμως έχασε την δουλειά του καθώς δεν είχε λάβει άδεια για την συμμετοχή του στο putsch. 


Όντας άνεργος απασχολήθηκε σε εθελοντική εργασία για το NSDAP και η αφοσίωση του στα καθήκοντα του και η σχολαστική του προσήλωση και οργανωτική  κλίση του έγινε γρήγορα αντιληπτή και για αυτό ανέλαβε την θέση του αναπληρωτή διοργανωτή περιοχής για την Κάτω Βαυαρία, θέση την οποία συνόδευαν τα καθήκοντα αναπληρωτή ηγέτη του πιο πρόσφατου κλάδου του NSDAP, των SS. Τα SS  δέχτηκαν τον Χίμλερ ως μέλος με τον αριθμό 168. Όταν ο Χάιντεν παραιτήθηκε το 1929 από τα SS, ο Χίμλερ διορίστηκε στα 28 του χρόνια από τον Χίτλερ στις 6 Ιανουαρίου του 1929 Reichsfurher- SS  και η μοίρα του συνδέθηκε άρρηκτα με τα SS. Ο Χίμλερ αφοσιώθηκε στην εργασία του και η οικογένεια του άρχισε να υποφέρει γιατί ήταν αποφασισμένος να ξεπληρώσει την πίστη που του είχαν επιδείξει οι ανώτεροι του. Το γεγονός ότι ο γάμος του είχε καταστραφεί ήταν δευτερεύουσας σημασίας για τον Χίμλερ αφού πλέον μπορούσε να εκπληρώνει τα καθήκοντα του έντιμα και αποτελεσματικά.


Ο Χίμλερ κατήργησε το παλιό σύστημα των 10 ανδρών ανά περιφέρεια κσι εισήγαγε μια στρατιωτικού τύπου δομή, παρόμοια με αυτή των SA. Εφάρμοσε επίσης την φυλετική κατευθυντήρια γραμμή για τους νεοσύλλεκτους, ενέτεινε την πειθαρχία και ξεκίνησε επέκταση της οργάνωσης. Εισήγαγε τα ρουνικά σύμβολα στα λάβαρα και τα οικόσημα των SS  με χαρακτηριστικότερο τον διπλό ρούνο Sig. Τα SS  μετά από τις μεταρρυθμίσεις του Χίμλερ και την αναδιοργάνωση του έπαιξαν βασικό ρόλο στην γρήγορη εδραίωση της εξουσίας από τον Αδόλφο Χίτλερ και την εξόντωση των εχθρών του μέσα και έξω από το κόμμα. Όταν ο Χίτλερ κατήργησε το γερμανικό Σύνταγμα θέτοντας εκτός νόμου τα άλλα κόμματα, ο Χίμλερ εξασφάλισε ότι τα SS θα ήταν ένας από τους κεντρικούς θεσμούς του κράτους. Σχεδόν αμέσως η παραδοσιακή φρουρά της Καγκελαρίας αντικαταστάθηκε από μια φρουρά των SS ονόματι LeibStandarte Adolf Hitler.